Tinder Tuesday; De man zonder mening

Ik moet toegeven dat het misschien iet wat sneu is dat ik nog steeds dagelijks lekker mannelijk schoon naar links en rechts zit te swypen op mijn telefoon. Het aanbod lijkt de afgelopen tijd ook niet echt meer te zijn wat het ooit geweest is, maar toch, ik blijf het heerlijk vinden die ordinaire vleeskeuring. 

Of ik dan ook wel eens afspreek met al die lekkere matches van me? Jazeker. Dat doe ik wel eens. En gezien dat vaak leuke anekdotes op levert, zal ik jullie op Tinder Tuesday voortaan vertellen over wat ik allemaal wel niet beleef tijdens mijn tinderdates. 

Het verhaaltje dat nu volgt, heeft zich alweer een tijd geleden afgespeeld maar omdat het moraal achter dit verhaal wat mij betreft altijd actueel zal blijven, vind ik het een zeer geschikt onderwerp voor deze eerste Tinder Tuesday. 

Toen ik Simons profiel voorbij zag komen op mijn schermpje, meende ik hem te herkennen. For some reason dacht ik dat hij de jongen was die me net had geholpen in de Apple store, en tja Apple store medewerkers vind ik nou een maal leuk. Ze hebben die perfecte mix van nerderigheid met gevoel voor trends, althans dat is wat ik graag geloof. Ik swype Simon daarom vrolijk naar links, en ja hoor, we zijn een match. 

Simon begint het gesprek met een sukkelig zinnetje als 'hoe was je weekend' en er wordt wat gechat. Als het gespreks onderwerp ineens thee drinken is geworden, besluiten we dat we dan maar eens echt thee moeten gaan drinken met z'n tweetjes en een half uurtje later spring ik op de fiets. 

We spreken af bij een café waar ik nooit kom, maar waar het wel ontzettend druk is. Gezellig vind ik, maar Simon wil liever buiten zitten zodat we beter kunnen kletsen. Okay okay zit wat in, en daar zitten we dan buiten in de kou met een kopje thee. Kou is voor mij altijd een perfecte omstandigheid om maar gelijk tegen iemand aan te kruipen, met als excuus dat hij je warm moet houden. Maar nee hoor, Simon blijft een beetje zenuwachtig tegenover me zitten.

We praten wat over standaard onderwerpen en Simon blijkt een extreem saaie jongen. Hij doet een saaie studie en werkt bij een saai bedrijf, niet in de Apple store dus, dat was weer een van mijn mooie illusies. 

Als uitweg uit deze saaiste date ooit, kaart ik aan dat ik inmiddels bevroren ben. Simon moest nog koken voor zijn huisgenootjes, dus ik dacht dat we het hier wel bij konden laten en dat hij me snel naar huis zou laten fietsen om lekker op te warmen, maar nee. Simon stelt voor om naar een ander cafe te lopen, want hij kent nog een super leuke tent. Ik, goedzak die ik ben, geef hem nog een laatste kans en doe alsof het me een denderend idee lijkt om nog even ergens anders wat te drinken. 

We lopen, en lopen en lopen door de stad en Simon legt uit dat we op weg zijn naar een bier café. Goeie zet jongen, neem een koukleumend meisie op de eerste date mee naar een bier cafe, vindt ze vast leuk. Not. Maar hey, als hij speciaal biertjes zo leuk vindt, heeft hij in ieder geval iets van een hobby. Simon vertelt over alle mooie biertjes die ze daar hebben, en vooral over hoe ontzettend veel zin hij heeft om zo'n heerlijk biertje te bestellen en er eens goed van te gaan genieten. 

Dit is het punt, waarop ik voor het eerst denk, nahhh zo erg is het nou ook weer niet. Hij moest gewoon even loskomen maar nu kletst hij me de oren van het hoofd. Best een gezellig joch. Als we eindelijk bij het cafeetje aankomen, besef ik dat we een mega omweg zijn gelopen en vind ik Simon pats boem weer een oelewapper. 

Het bier café is zo'n plek waar ik nooit van mijn leven zelf heen zou gaan. Klein, viezig, onbetrouwbare wc, halfdronken stamgasten die aan de bar hangen, je kent het wel. Maar hey, we zijn hier voor Simon, zodat hij lekker van zijn speciaal biertje kan gaan genieten.

Op de muur staan wel honderd verschillende soorten bier, waar ik er misschien drie van ken. Simon weet er gelukkig meer over en probeert te besluiten voor welk interessante biertje hij vandaag zal gaan. Als de bargoof vraagt wat we willen drinken, betwijfel ik of Simon al een keuze gemaakt heeft uit die honderd beeldschone speciaal biertjes, dus bestel ik maar eerst. 'Thee alsjeblieft, ik ben nog half bevroren' zeg ik glimlachend tegen de jongen van het cafe. En dan, dan doet Simon iets waarmee hij het totaal, volledig, compleet voor zich zelf verpest. 'Oh eh ja thee, ehm doe mij dat dan ook maar' hoor ik uit zijn mond komen. 

WAT?! galmt er door mijn hoofd, wat zei die sukkel nou? We hebben net een half uur door de kou gelopen voor dit specifieke bier café. Simon heeft net een half uur door gerateld over hoe geweldig speciaal bier is. Het aanbod speciaal biertjes in deze kroeg was beter dan best volgens Simon, maar wat bestelt de beste man? THEE! Omdat ik thee bestelde, leek het Simon verstandig om dat dan ook maar te doen. 

Lieve lezers, dit vind ik dus misschien wel de grootste afknapper ooit. Thee bestellen, als je speciaal bier wil. Iets doen óf zeggen omdat je denkt dat de ander dat op prijs zal stellen. Nee stelletje flapdrollen, dat stel ik niet op prijs. Ik wil dat je een eigen mening hebt, een ambitie, iets om me over te vertellen, iets om me te leren! Waarom bestelde Simon niet gewoon twee speciaal biertjes om mij te laten proeven en me iets bij te brengen over de smaakverschillen in speciaal bier. Dát had ik op prijs gesteld. 

Je hoeft echt geen genie te zijn of meteen een spreekbeurt over metafysica te doen tijdens de eerste date maar een beetje wat te vertellen hebben is een dikke vette plus. In ieder geval een standpunt durven innemen over dingen. Ik heb het hier niet over dingen als de zwarte pieten discussie maar als je van speciaal bier houdt, bestel er dan verdomme eentje!

Om even terug te komen op mijn verhaal. Ik zat daar dus, inmiddels met een kopje thee, me niet alleen te vervelen, maar inmiddels ook te ergeren aan de onnozelheid van Simon. Hij had zijn huisgenootjes, tot mijn spijt, laten weten dat iemand anders maar moest gaan koken. Simon had dus alle tijd, om met mij thee te drinken in dat oh zo gezellige bier café. Maar ik had geen tijd meer, of eigelijk, ik had geen geduld meer. Daarom besloot ik om mijn lot in eigen handen te nemen. Toen Simon naar de wc ging, heb ik snel afgerekend. Dikke doei de mazzel. 


Reacties

 1. Dat klinkt niet echt als een geweldige date, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat n lul. Eerst buiten willen zitten en dan in n biercafe thee drinken. Ik heb dan liever een die nog boert na zn eerste bier dan dat mietje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij snapt me! Alles is beter dan een mietje haha

   Verwijderen
 3. Jammer dat het zo tegenviel...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaah dat lijkt me ook echt een afknapper haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten