Ik ben een homewrecker, een sidechick en een harteloze slet

Dat het klooster mij niet meer aan zou nemen, moge duidelijk zijn. Ik zal het maar gelijk opbiechten; ik heb seks gehad voor het huwelijk. Nou zou dat wellicht nog door de vingers gezien kunnen worden door de nobele nonnen maar ik moet bekennen dat ik ook seks heb gehad tijdens het huwelijk. Zijn huwelijk. Hun huwelijk. Niet mijn huwelijk. Totaal niet mijn huwelijk zelfs. Een huwelijk waar ik eigenlijk helemaal niks mee te maken hoorde te hebben.

Dat veel mensen hier van gruwelen en het onbehoorlijk, ongepast en onfatsoenlijk vinden, weet ik. Ik begrijp het misschien zelfs wel een beetje. Echter, kijk ik er zelf anders tegenaan. Voor mij is het altijd onbegrijpelijk geweest dat the other woman wordt weggezet als de schuldige en de veemdgaande man er geregeld goed van af komt.

Er zijn zat verhalen waar een vrouw er haar missie van maakt om iemands man af te pakken. Ik ken zelf vrouwen die hier op kicken. Die het beschouwen als de ultieme bevestiging dat ze begeerd worden. Dat een man zo veel op het spel wil zetten voor haar, dat ze wordt verkozen boven een ander. Dit soort taferelen wil ik absoluut niet aanmoedigen. In principe vind ik dat je andermans relaties ten alle tijden moet respecteren. Het is niet aan jou om een mooi huwelijk te saboteren.

Nu hoor ik jullie denken, doe nou alsjeblieft niet zo hypocriet je hebt ons net verteld dat je met een getrouwde man hebt liggen rollebollen om vervolgens te gaan prediken dat relaties gerespecteerd moeten worden. Ik snap jullie verwarring, dus laat me het even duidelijk uitleggen. Althans, een poging doen tot duidelijke uitleg.

Ondanks dat ik geen voorstander ben van het uitlokken van ontrouw, vind ik niet dat je per definitie de fout in gaat door te friemelen, flikflooien of flirten met een bezette boy. Wat voor mij het verschil maakt is; wie neemt het initiatief. Een getrouwde man die actief Tinder gebruikt, is overduidelijk opzoek naar een hapje buiten de deur. Mannen die voor zaken in Amsterdam zijn en bewust hun trouwring op de hotelkamer laten als ze naar de bar gaan, zijn met hun volle verstand en uit eigen beweging op zoek naar een leuke vrouw om de eenzame business trips wat spannender te maken. Ook de manager met vrouw en kids die dickpics stuurt naar de stagiair, weet dondersgoed waar hij mee bezig is.

Bij bovengenoemde gevallen is het overduidelijk de man die, ondanks dat hij weet dat hij het niet zou moeten doen, het initiatief neemt. Zelf zou ik nooit een man benaderen als ik weet dat hij bezet is. Maar als een niet-single man mij benadert, vind ik dat een heel ander verhaal. Dat er iets niet goed zit in zijn relatie, lijkt me duidelijk. Dat ik daar niet de oorzaak van ben, lijkt mij ook heel duidelijk. Als mannen, en vrouwen overigens ook, in een relatie zitten en zelf het vreemdgaan opzoeken vind ik niet dat de persoon die daar op in gaat zich ergens schuldig aan maakt.

Ik heb geen afspraken verbroken, ik heb tegen niemand geloven en ben niet ontrouw geweest. Hij daarentegen, wel. Hij heeft afspraken verbroken met zijn vrouw, hij heeft tegen haar gelogen en hij is,  obviously, ontrouw geweest. Natuurlijk vind ik dat geen goed iets, ik moedig het niet aan en ik heb hem meermaals gezegd dat ik vond dat hij eerlijk tegen haar moest zijn. Maar het was niet mijn relatie en het was niet mijn keus wat hij haar wel of niet vertelde.

In dit geval ging de man in kwestie niet alleen vreemd met mij, hij buitte Tinder goed uit en probeerde ook op zijn werk her en der wat leuks te regelen. Mede daarom is het voor mij nog makkelijker om te zeggen dat ik me nergens schuldig aan gemaakt heb. Als ik nee had gezegd, uit morele overwegingen, had dat hem niet tegengehouden. Hij was hoe dan ook vreemdgegaan, ik zou dat niet kunnen stoppen.

Wat ik probeer duidelijk te maken is het volgende. Mocht je in de verleiding komen om een affaire te beginnen; wees dan eerlijk tegen de ander maar vooral tegen jezelf. Verwacht niet te veel, doe niet alsof de ander niet bezet is, praat erover met elkaar en praat jezelf geen schuldgevoelens aan. Je bent geen homewrecker, dat doet hij toch echt zelf. Je bent niet harteloos, hooguit een tikkeltje egoïstisch. Zolang jij geen afspraken breekt of liegt tegen de mensen om je heen, doe je niets fout. Wees je bewust van de situatie, zijn situatie en dat jullie affaire waarschijnlijk niet heel lang zal voortduren maar durf ook te genieten. Geniet van de spanning, de stiekeme snaps en natuurlijk de seks.


Reacties

 1. Haha, heel herkenbaar dit. Je hele blog trouwens. Ik deel deze mening ook. Ik zou nooit zelf een man versieren die bezet is, maar ik ben wel vaker dan één keer versierd door mannen die bezet waren en niet alleen een kopje thee wilden drinken. Uiteindelijk heb ik er niks mee gedaan, omdat ik ze zelf niet aantrekkelijk genoeg vond. Was dat wel het geval, dan was zijn relatie niet mijn probleem en had ik het gewoon gedaan ook. Ik snap ook niet dat chicks boos worden op de andere chick. Je vent gaat vreemd, niet de chick.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben het helemaal met je eens! Is mij ook ooit eens overkomen. En eigenlijk was hij het die tegen mij zei: voel je niet schuldig. Ik doe iets niet goed, het is mijn schuld. En dat was ook zo. Ja, ik kon nee zeggen. Natuurlijk. Maar uiteindelijk ligt het bij hem. Naast die wijze opmerking was hij de grootste droplul ter wereld, overigens :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha jammer he, dat het dan toch een flapdrol blijkt te zijn. Was bij de mijne uiteindelijk ook het geval...

   Verwijderen

Een reactie posten